portable autocues?

Discussions on news and breaking news events including, BBC News, ITV News, Sky News
Post Reply
NEWSBOY2
Posts: 248
Joined: Sun Feb 29, 2004 10:33 am

Post by NEWSBOY2 » Thu Mar 11, 2004 5:40 pm

When doing presenting from an outside location do Sky use portable autocues on the camera?

Johnnie
Site Admin
Posts: 1818
Joined: Thu Jan 01, 1970 12:00 am

Post by Johnnie » Thu Mar 11, 2004 5:51 pm

YES. take a look



http://skynewscentre.co.uk/exclusive/soham/03.jpg

Tellyguru
Posts: 25
Joined: Wed Apr 14, 2004 11:01 am

Post by Tellyguru » Wed Apr 21, 2004 2:35 pm

Some presenters don't need autocue they can ad-lib.



If someone has a radio background they can generally ad-lib quite comfortably. Otherwise it requires the costly and labourious task of using



Portable autocue.

AJ
Posts: 189
Joined: Sat Feb 14, 2004 7:11 pm

Post by AJ » Wed Apr 21, 2004 2:44 pm

the autocue doesn't actually have any connection with ad-libbing though. the autocue displays the script and scrolls up as the presenters read it. ad-libbing is basically a term to describe filling time.

autocues are needed by presenters because there is absolutely no way of ad-libbing through a whole 4 hour shift - no matter how good the presenter is

Post Reply